ADR Equine Basic

From Ground To SaddleAngelique Rensenbrink

Ik wist al heel jong dat ik wilde gaan paardrijden en toen ik 8 was mocht het eindelijk. Het paardrijden zit bij mij in het bloed, allebei mijn ouders hebben recreatief gereden en mijn opa zat bij de bereden politie en was instructeur.

Toen ik 12 was, kocht mijn vader weer een eigen paard, waar ik af en toe op mocht rijden. Vanaf dat moment zat het virus er dik in en had ik ook meerdere verzorgpaarden, totdat ik op mijn 14de mijn eerste echte eigen paard kreeg, Beer (Hebron officieel). Op mijn 18de kwamen daar Playboy en pony Nozem bij en op mijn 20ste Obelix waar ik helaas in februari 2021 als laatste afscheid van heb moeten nemen.

Ik heb in die jaren veel wedstrijden gereden en ben vanaf mijn 19de aan het lesgeven gegaan. Begonnen met manegelessen (wat ik ook nog steeds erg leuk vind) en van daaruit uitgebouwd naar privé lessen en het trainen van andermans paarden, zowel vanaf de grond als onder het zadel.

Daarnaast ben ik een erg gevoelig persoon met naast een hart voor de paarden ook een hart voor de zorg en nadat ik door omstandigheden zelf 2 keer een burn-out had gehad, ging ik nadenken, wat hebben de paarden op dat  moment voor invloed gehad op mijn leven, die hebben mij eruit getrokken. Ik had er zelfs 1 die steeds aangaf dat als ik niet goed in me vel zat alles met hem mocht doen, behalve rijden, hij liet me er echt niet op. Vanaf dat moment ben ik me daar meer in gaan verdiepen, hoe reageert een paard op een mens wat wellicht met zichzelf in de knoop zit. En daar begonnen mijn dromen over wat ik wilde bereiken tussen de paarden en wat mijn visie is, daarnaast vind ik het belangrijk om te weten hoe spieren werken en hoe je ze op de juiste manier kan opbouwen.

Ben ik al uitgeleerd? Nooit, maar dat is ook het mooie van werken met paarden en mensen, je bent nooit uitgeleerd. Geen dier of mens is hetzelfde en er is niet maar 1 benadering of oplossing, maar ik ben wel iemand die dat heel graag uitpuzzelt met mens en dier.

Diploma's en ervaringen:

                  KNHS-Orun Instructrice H3

                  Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening

                   Humanitas ondersteunen gezinnen met jonge kinderen

                   Angstbegeleiding

                   BHV

                   Ervaringsdeskundige: Burn-out, angst, paarden met een trauma

                                                                                                      Gediplomeerd mental ruitercoach

   


 
E-mailen
Bellen