ADR Equine Basic

From Ground To SaddleTrainingstrajecten

Op dit moment hebben wij door verhuizing helaas niet de mogelijkheid om trainingspaarden op onze eigen locatie aan te nemen. Wel nemen we trainingspaarden aan op uw locatie.

Een traject start altijd met een minimum van 1 maand. Het gaat hier met name om paarden die terug naar de basis moeten of een basis moeten aanleren (een jonge paarden traject).

Als we beginnen met een trainingspaard, kijken we altijd eerst naar hoe het paard op zijn eigen benen loopt en of er geen zorgen zijn die alleen een dierenarts zou kunnen nakijken. Als het paard verder in orde is en niet kreupel loopt, doen we eerst een behandeling van onze sportmasseuse Equibalans, zodat wij weten waar eventuele blokkades zitten en waar we rekening mee moeten houden in het maken van een trainingsschema. Dit valt onder de intake.

De eerste maand zullen wij vooral zelf bezig zijn met het paard. Als er grotere problemen zijn zal dit uiteraard langer duren dan een maand, het paard bepaalt altijd het tempo. Op het moment dat het paard er klaar voor is zullen wij de volgende fase met de eigenaar samen doen waarbij er minimaal 3x in de week les is. Dit kan zijn aan de hand, aan de longeerlijn of onder het zadel, ook afhankelijk van hoe de training verloopt en of het vertrouwen er tussen eigenaar en paard is. 

In een jonge paarden traject zal er ook gekeken worden of het paard er fysiek en mentaal al aan toe is om zadelmak gemaakt te worden, als dit niet het geval is zullen wij dit ook eerlijk aangeven.


E-mailen
Bellen